Pamukkale Üniversitesi 2011-2012 Öğretim Yılı Bütünleme Sınavları Uygulama Esasları 2

Güncellenme Tarihi: 15 Ağustos 2012, 5:00

 2011-2012 eğitim-öğretim yılı Güz ve Bahar yarıyıllarına ilişkin Bütünleme Sınavlarının uygulanmasında ağıda belirtilen hususlar geçerli olacaktır;

  

1)- Bütünleme Sınavı hakkı; 2011-2012 eğitim-öğretim yılı Güz ve Bahar yarıyılları sonucunda kayıtlı olunan derslerden devam koşulu yerine getirilmiş olup, başarısız ve koşullu geçer notları (F1, E, D1, D2 ve K (Kredisiz ders) olan dersler (teori, uygulama, laboratuar, tez, bitirme projesi) için verilecektir. Yaz Okulunda başarısız olunan veya koşullu geçilen notlar için Bütünleme sınav hakkı verilmeyecektir.

 

2)- Yaz Okulu, kendi içinde ayrı bir dönem olduğundan, Yaz Okulunda ilk defa alınan notlar, Bütünleme Sınavı Notu hesabında dikkate alınmaz.

  

3)-2011-2012 Güz ve Bahar Yarıyıllarına ait bir dersten (F1, E, D1, D2 ve K notları aldığı için) bütünleme hakkı kazanan öğrenci, aynı dersi 2011-2012 Yaz Okulunda A1, A2, B1, B2, C1, C2, G notu alarak başarırsa bu derse Bütünleme sınav hakkı verilmez. Yaz Okulu notlarına göre Bütünleme Sınavına girme hakkı bulanan öğrencilere ait listeler ilgili akademik birimler tarafından Bütünleme Sınavları başlamadan güncellenerek ilan edilecektir.

  

4)-Bütünleme sınavı sonucunda alınan notlar dönem sonu sınavı yerine geçeceğinden 23 Ağustos-09 Eylül 2012 tarihlerinde yapılacak olan Bütünleme Sınavlarının değerlendirilmesinde, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı Güz ve Bahar yarıyıllarındaki F1, E, D1, D2 ve K başarı notlarına ilişkin ara sınav notları ile Bütünleme sınavı notlarının birlikte değerlendirilmesi ile oluşan başarı notları hesaplanarak, transkriptlere yansıtılacaktır.

  

5)- Bütünleme sınavı sonucunda alınan not dönem sonu sınavı yerine geçecektir. Bütünleme sınavı sonucunda başarısız olunan derse öğrenci ilgili dönemde tekrar kayıt olarak derse ait sorumluluklarını yerine getirecektir.

 

6-)-2011-2012 Güz yarıyılı ara sınav notları otomasyon sisteminde olmadığı için, öğretim elemanları öğrencinin bütünleme sınavından aldığı notu dönem sonu sınavı olarak kabul ederek, bu notu öğrencinin ilgili yarıyılda aldığı dönem içi notlarla ilgili yarıyılda Eğitim-Öğretim Kılavuzunda belirlemiş olduğu değerlendirme sistemine göre başarı puanını kendisi hesaplayacak ve otomasyon sistemine yüz üzerinden hesaplanan başarı puanını girecektir. Bütünleme sınavları sonrası başarı puanı hesaplanmasında, Şube başarı puanı ortalamasının 50’den az olduğu durumlarda, otomasyon sistemi tarafından başarı puanı tekrar hesaplanmadan öğrencinin başarı puanı ve başarı notu hesaplanmış olacaktır.

 

 

7)-2011-2012 Bahar yarıyılında arasınavı notları sisteme girildiğinden, öğretim elemanları otomasyon sistemine öğrencinin yüz üzerinden bütünleme  notunu girecektir.  Bahar yarıyılında olduğu gibi otomasyon sistemi tarafından öğretim elemanının ilgili yarıyılda Eğitim-Öğretim Kılavuzunda belirlemiş olduğu değerlendirme kriterlerine göre öğrencinin başarı puanı hesaplanacaktır. Şube başarı puanı ortalaması 50’den az olduğu için, otomasyon sistemi tarafından başarı puanı tekrar hesaplanmadan öğrencinin başarı puanı ve başarı notu hesaplanmış olacaktır.

 

 

8) İlgili mevzuat hükümlerimize göre bir öğrencinin aldığı son not geçerli olacağından dolayı, öğrencinin bütünleme sonucu aldığı başarı notu daha düşük olsa bile güz ve bahar yarıyıllarında aldığı notların yerine transkriptine işlenecektir. 

 

 

9) Bütünleme notlarının otomasyon sistemine girilmesinde “notların otomasyon sistemine girilmesinin son günü” beklenmeksizin, Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliklerimizin ilgili hükümlerine göre notların bütünleme sınavının yapıldığı günü izleyen en geç yedinci günde otomasyon sistemine girilmesi gerekmektedir.

 

 

 

Öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize önemle duyurulur.

 

                                                                                                  R E K T Ö R L Ü K