Uluslararası Ekonomi Yaz Seminerleri Açılış Paneli Rektör Güngör’ün Katılımı İle Gerçekleştirildi

Güncellenme Tarihi: 17 Temmuz 2025

Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Ekonomi Yaz Seminerleri’nin açılışı “EYS Tarihinden Veri Bilimi ve Yapay Zekâya Yolculuk” adlı açılış paneli ile başladı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Şehit Bekir Can Kerek Konferans Salonu’nda yapılan açılış paneline Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Öz, PAÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Ender Coşkun, Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı birlikte katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

Rektör Güngör: “Bugün artık ekonomi yaz seminerleri yalnızca bir akademik etkinlik değil aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi’nin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanınan bir markası haline gelmiştir.”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Ekonomi Yaz Seminerleri etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. 2002 yılında başlayan bu etkinliğimiz ekonomi, finans, istatistik ve ekonometri gibi alanlarda gelişen bilimsel çalışmaları Türkiye’nin geneline taşıyan önemli bir platform haline geldi. Bu seminerlerimiz akademik birikimi güçlendirmekle kalmayıp, disiplinler arası bir ağ oluşturarak yeni araştırma ve iş birliği fırsatlarını da oluşturarak bugünlere gelmiştir. Artık şunu rahatla ifade edebilir ki bugün artık ekonomi yaz seminerleri yalnızca bir akademik etkinlik değil aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi’nin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanınan bir markası haline gelmiştir. Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademik araştırmacılarla dünyanın farklı ülkelerinde görev yapan akademisyenleri buluşturan bu seminerlerle Üniversitemizin bilime yön verme ve bilgiyi yayma konusundaki kararlılığının da somut bir göstergesidir. İstikrarlı yapısı ve akademik kalitesi ile Pamukkale Üniversitesi’nin saygın kimliğini bilim dünyasında görünür kılan bir sembole de dönüştürmüştür. Seminerler yalnızca bilimsel değil aynı zamanda kültürel bir elçilik de üstlenmektedir. Zira her yıl, dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen bilim insanları burada en güncel akademik bilgiyi taşıma fırsatı elde etmekle kalmıyor aynı zamanda Denizli’mizin tarihi ve kültürel bakımından önemini de tanıma fırsatı buluyor. Pamukkale Üniversitesi olarak iftiharla her yerde andığımız Pamukkale Travertenlerinden Hierapolis Antik Kenti’ne, tekstil sanayisinden gastronomiye kadar pek çok yönü ile tanınan şehrimiz Ekonomi Yaz Seminerleri aracılığıyla uluslararası bir görünürlük de kazanmış olmaktadır. Bu yıl ilk defa iki panel eklenen etkinliğimizden bunlardan birincisi “Yapay Zekâ ve Veri Bilimi” başlıklı panelimiz gerçekleştirilecek. Bu panel ile hem tarihsel süreç hem de teknolojinin ekonomide dönüştürücülüğünün de gücünü tartışılacak. Etkinliğimizin Üniversitemize, İlimize, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Merkez Müdürü Doç. Dr. Kangallı Uyar: “Akademik bir etkinliğin kurumsal bir sahiplenme ile bu noktaya taşınması Ekonomi Yaz Seminerlerini sürdürülebilir ve saygın bir platform yapan en önemli unsurlardan biridir.”

Ekonomik ve Ekonometrik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sinem Güler Kangallı Uyar yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Pamukkale Üniversitesi’nin adını Türkiye ve dünya genelinde saygın bir noktaya taşıyan bu yıl 23’üncüsünü düzenlediğimiz bu seminerler artık sadece bir etkinlik değil aynı zamanda Üniversitemizin kurumsal kimliğinin ayrılmaz bir parçası adeta bir bilimsel markası haline gelmiştir. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz “EYS Tarihinden Veri Bilimi ve Yapay Zekâya Yolculuk” adlı panelimiz ile geçmişin mirasına geleceğin dönüşüm alanları ile buluşturmayı hedeflemektedir. Etkinliğimizin organizasyon ekibine özverili çalışmaları için teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlere her aşamada desteklerini esirgemeyen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ersan Öz ile diğer Rektör Yardımcılarımıza, Üniversitemiz Genel Sekreterliğine ve ilgili tüm birimlerine teşekkürlerimizi sunuyorum. Akademik bir etkinliğin kurumsal bir sahiplenme ile bu noktaya taşınması Ekonomi Yaz Seminerlerini sürdürülebilir ve saygın bir platform yapan en önemli unsurlardan biridir. Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür eder verimli bir panel olmasını dilerim.”

Dekan Prof. Dr. Coşkun: “Gerek kalitesi gerekse ulaştığı geniş kitleler sebebiyle Pamukkale Üniversitesi Ekonomi Yaz Seminerleri bunlar arasında seçili bir yer elde etti.”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Coşkun yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Türkiye’nin dört bir yanından bugüne kadar birçok araştırmacıyı ve akademisyeni özel sektörden birçok temsilciyi bir araya getiren Uluslararası Ekonomi Yaz Seminerleri etkinliğimiz çok önemli bir bilgi paylaşım platformu haline gelmiştir. Bu 23 yıllık süreçte emeği geçen tüm hocalarımızı ayrı ayrı kutluyor ve tebrik ediyorum. Bugün herhangi bir bilimsel etkinliğe katıldığınızda oradaki bilim adamlarının önemli bir kısmının ‘yolumuz EYS ile kesişti, Ekonomi Yaz Seminerlerinde bulunduk, şöyle faydalı oldu’ dediklerini duydukça bizler de gurur duyuyoruz. Bu seminerlerimiz Fakültemizin ve Üniversitemizin bir markası haline geldi. Gerek kalitesi gerekse ulaştığı geniş kitleler sebebiyle Pamukkale Üniversitesi Ekonomi Yaz Seminerleri bunlar arasında seçili bir yer elde etti. İlk günden bugüne sürekli bir şekilde kendisini geliştirdi. 2002 yılından bu zamana kadar bu seminerlerimizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bugün 23’üncüsü başlayacak olan Uluslararası Ekonomi Seminerleri’nin verimli ve nitelikli geçmesini diliyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından program, Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’nın “Ekonomi Yaz Seminerleri Başlangıç Noktası” başlıklı konuşması ile sürdü. Programın sonunda ise moderatörlüğünü Prof. Dr. Hakan Aygören’in üstlendiği Prof. Dr. Haluk Erlat, Prof. Dr. Celal Küçüker, Prof. Dr. Necmi Gürsakal, Prof. Dr. Serdar İplikci ve Buğra Yüksel’in konuk konuşmacı olduğu “EYS Tarihinden Veri Bilimi ve Yapay Zekâya Yolculuk” adlı panel gerçekleştirildi.

Menü