TYMM'ye Göre Uygulanan Öğretim Programlarına Yönelik Araştırma ve İnceleme Konularının Tespiti

Seminer

29 Nisan 2025

Online

Webiner Tanımı: Bu webinarda 2024 yılından itibaren uygulamaya başlanan ve bütün öğretmenlik alanlarını kapsayan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline göre şekillenmiş öğretim programlarının  bilimsel bir yaklaşımla araştırma ve incelenmesi için neler yapılabileceği üzerinde durulmuştur. Bu bağlamda lisansüstü öğrencilerin yeni programlarla ilgili hangi problem durumlarını araştırabileceği noktasında fikirler müzakere edilmiştir.

Konuşmacı: Prof. Dr. Yasin Doğan

Bio: Prof. Dr. Yasin Doğan 1998 yılında İnönü üniversitesi Tarih öğretmenliğinden mezun oldu. 5 yıl süreyle sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yaptı. Akademik kariyerini Fırat Üniversitesi Türkiye Cumhuriyet Tarihi kürsüsünde Yüksek lisans, Gazi Üniversitesinde öğrencilerin Tarihsel kanıt kullanımı teziyle sosyal bilgiler eğitiminde Doktora ünvanını alarak sürdürdü.  İngiltere’de Cumbria Üniversitesinde müzelerde tarih eğitimi konusunda bir yıl süreyle araştırma yapmak üzere post doktora yaptı. 2016 yılında doçent 2022 yılında ise sosyal bilgiler eğitimi alanında profesör ünvanına sahip oldu. Sırasıyla Gaziantep üniversitesi, Gazi üniversitesi, Adıyaman üniversitesinde görev yaptı. 2018 yılından itibaren Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi anabilim dalında öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.  Alanıyla ilgili program geliştirme komisyonlarında görev almış olup ders kitabı yazarlığı deneyimlerine sahiptir. tarihsel düşünme becerileri, müze eğitimi, öğretim programları, ders kitapları başta olmak üzere sosyal bilgiler ve tarih eğitimi alanında çeşitli araştırmalar ve projelerde görev almıştır. 2022 yılında Unicef ortaklığında başlayan K12 Beceriler Çerçevesi modelinde Sosyal Bilimler Alan Becerilerinin geliştirilmesi komisyonunda görev aldı. Devamında Türkiye Yüzyılı Maarif modeli kapsamında ilkokuldan liseye sosyal bilimler alanında yer alan hayat bilgisi, sosyal Bilgiler, tarih derslerinin müfredatlarının geliştirilme sürecinde koordinatör olarak görev aldı. Yeni müfredata göre hazırlanan Tarih 9. Sınıf ders kitabına editör olarak katkı sağladı. Türkiye Yüzyılı maarif modeline göre hazırlanan müfredatların tanıtımı için öğretmenlere, yöneticilere, denetleyicilere, akademisyenlere, velilere uzaktan ve yüzyüze panel,  sempozyum konferans yoluyla çağrılı konuşmacı olarak katkı sunmaya devam ediyor.

Etkinliğe katılamayan öğrencilerimiz şu bağlantıdan etkinlik kaydını izleyebilir: TYMM'ye Göre Uygulanan Öğretim Programlarına Yönelik Araştırma ve İnceleme Konularının Tespiti-20250429_200017-Toplantı Kaydı.mp4